Новини от област Стара Загора и България

Преизбраха Пламен Михалев за председател на Камарата на строителите в Стара Загора

Преизбраха  Пламен Михалев за председател на Камарата на строителите в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Работна група ще следи за проблемите в строителството на местно ниво

Инж. Пламен Михалев ще ръководи Камарата на строителите в Стара Загора през следващите 3 години. Той беше избран за втори мандат от Отчетно-изборното събрание на браншовата организация в региона, в което се включиха представители на 24 строителни фирми, членове на ОП в Стара Загора.

В състава на Областния съвет на Камарата на строителите в Стара Загора влизат инж. Никола Нешев, инж. Живко Стоянов, инж. Юрий Йорданов, инж. Тенко Панев, инж. Илиан Марков, инж. Вадим Карагьозов и инж. Евгени Станчев.
В Контролния съвет на организацията влизат инж. Станимир Христов, инж. Диана Мандаджиева и инж. Тошко Дончев.

Кандидатурата на Михалев бе издигната и за член на УС на КСБ, а Димитър Янков бе предложен за член на Контролния съвет на националната организация.

Строителите взеха решение да се излъчи група, която да работи по проблемите на строителите на местно ниво.
Групата ще защитава интересите на строителните фирми, като идеята е да има пълна прозрачност на всички обществени поръчки, свързани със строителството в региона като срокове за изпълнение, контрол, каза за Divident.EU председателят на браншовата организация в Стара Загора.
„При нас идва информация за некачествено изпълнени строителни обекти в региона, извън определения срок“, допълни Михалев.

Строителите обсъдиха и индексацията в сектора, която беше приета с решение на МС. Има вече приета наредба за индексация на цените в строителството. Тя излезе преди седмица в ДВ. Всяка строителна фирма може да подаде необходимия набор от документи и да ги представи на съответния инвеститор. 

На базата на подадените документи, той ще получи компенсация, която варира около 15% от СМР-та. Размерът зависи от това кога е сключен договора, както и от други условия.
Реално браншът не е напълно удовлетворен от предложената от държавата компенсация, защото инфлацията е по-голяма. В крайна сметка обаче това е крачка към решаване на проблемите, коментира Михалев.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство