Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов поздрави старозагорци и кмета Тодоров за обновения Летен театър (ВИДЕО)

1669 06/09/2022 16:35 Политика Избори 2022
Съдържание от ГЕРБ-СДС Съдържание от ГЕРБ-СДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгледа днес обновения Летен театър в парк "Митрополит Методий Кусев" в Стара Загора заедно с кмета на града Живко Тодоров и екипа му, който е работил за осъществяването на проекта. Борисов поздрави старозагорци с празника - 137 години от Съединението на България и припомни историята за Хан Кубрат и пръчките, които лесно могат да бъдат пречупени, когато са поотделно и това е невъзможно, когато са заедно.

"Първо искам да поздравя кмета Тодоров и всички старозагорци с тази прекрасна придобивка. Този театър е строен през 1959 година, когато аз съм се родил и виждате как изглежда - непенсиониран. Довечера непенсионираната Лили Иванова ще ви радва - една икона на българската култура, така че мога само да ви завиждам", каза в присъщия си стил Борисов. Той съжали, че Стара Загора е останала без голяма спортна зала, въпреки, че правителството му е осигурило голямата част от нужните за построяването й пари. „Промяната ликвидира мечтата на старозагорци за спортна зала. Има ли нещо, което да ни покажете друго, освен това, което ние сме финансирали и е построено от кмета на Стара Загора“, попита риторично Борисов.

„В момента за провеждането на тези избори ще отидат пари за 10 зали като тази, която щяхме да построим. Признават, че изборите са скъпо нещо, а са готови да ги правят непрекъснато, вместо да дадат парите за семействата в България.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги е бил готов за обединение в името на българските интереси и лично той е готов да обясни на опонентите си как са построили и обновили толкова много обекти в България, подобно на летния театър в Стара Загора, стига те да признаят опита и постигнатото от екипа му.

С типичното си чувство за хумор Борисов попита риторично, посочвайки кмета на Стара Загора Живко Тодоров и водача на листата на кандидатите за депутати от коалиция ГЕРБ-СДС в Стара Загора и бивш министър на образованието  Красимир Вълчев:

"Този човек до мен за пенсиониране ли е? Или този до него и всички останали. И мен искат да пенсионират. Аз като застана до Джо Байдън или до Тръмп, все едно съм някой комсомолец".

Съвсем не на шега обаче Борисов припомни постигнатото по време на управлението на ГЕРБ и съжали, че е спряло строителството на магистрали в България, както и на други важни инфраструктурни обекти, въпреки че управляващите от правителството на промяната са обещавали и нови магистрали, и танкери с газ и двойно по-ниски цени за горивата“.

Борисов прогнозира голяма криза през зимата, ако след изборите не бъде постигнато споразумение за стабилно правителство. Той припомни, че компенсациите за цените на горивата и енергията са утвърдени едва до края на септември и причината за това е само една – в държавата няма пари. Това може да принуди служебния кабинет да помисли за теглене на нов държавен заем.

Борисов посочи, че от президента Радев зависи дали резултатите от предстоящите избори ще бъдат честни. Иначе всичко ще зависи от софтуера на машините за гласуване.

„Аз вярвам в неговото его – той държи много на това, което казал, да се случи, като истински пилот той има цел и я преследва. Той е казал, че иска честни избори. Ако падне сянка от съмнение върху него, никой от нас не му е мил, за да си причини това. Затова съм малко оптимист“, завърши Борисов и пожела приятни емоции на старозагорци довечера в обновения Летен театър с концерта на Лили Иванова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика