Новини от област Стара Загора и България

Екс министър и двама зам.-министри водят листата на БСП в Стара Загора  

Екс министър и двама зам.-министри водят листата на БСП в Стара Загора   
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Коалиция „БСП за България“ е готова с кандидат-депутатските си листи за извънредните парламентарни избори на 2 октомври. Днес листите бяха утвърдени от Националния съвет на партията.

Утвърдена е и листата за 27-ми МИР в Стара Загора, съобщи за Divident.EU доскорошният социален министър Георги Гьоков, който е водач на листата.

На второ място отново е специалист в социалната сфера – бившият зам.-социален министър Иван Кръстев. Освен, че е бил зам.- министър на труда и социалната политика, Кръстев  през 2013 – 2014 г. е бил и зам.-министър на образованието.

Още един бивш зам.-министър влиза в старозагорската листа - четвърто място е Иван Айолов, енергетик. Той е бил зам.-министър на енергетиката. Преди него на третото място е казанлъчанинът Пламен Караджов.

Старозагорската листа ще бъде регистрирана в РИК в неделя или понеделник, посочи Георги Гьоков.

„Имаме добри специалисти във всички области, много млади хора. Освен това предимство е, че в листата влизат представители на почти всички общини в региона“, каза още водачът Георги Гьоков.

 „При нас хората се номинират от основните партийни организации, а после се гласуват от общинската организация. Листата се подрежда от Областния съвет на партията“, обясни Гьоков защо някои от присъствалите на предни места в листата на последните избори, сега липсват.

Водачите се определят от Националния съвет, за да има представители в парламента от всички области на икономическия, социалния и политическия живот, каза водачът на старозагорската листа.

„Надявам се предизборната ни платформа и посланията ни да стигнат до повече хора в тази предизборна  кампания. Ще се обърнем към младите хора. Особено в социалната политика имаме много послания към тях.

Ще се опитаме да направим модерна кампания, но ще запазим и всички  традиционните начини за агитация“, каза Гьоков.

Коментари към новината

Още новини от Политика