Новини от област Стара Загора и България

Избори 2022

90 са избирателните секции в община Казанлък

90 са избирателните секции в община Казанлък
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне състава на СИК


Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.
Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участваха парламентарно представените в 47-то Народно събрание политически партии: Коалиция „Продължаваме промяната“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Партия „ДПС“, Коалиция „БСП за България“, Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България – обединение“.

Със заповед на кмета на община Казанлък са образувани 90 избирателни секции на територията на общината, в т.ч секция в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и подвижна комисия, в които ще могат да гласуват хората с увреждания.
В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора в община Казанлък ще има 8 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „Продължаване промяната“ - 180, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 159, Партия „ДПС“ - 95, Коалиция „БСП за България“ - 90, Партия „Има такъв народ“ - 90, Коалиция „Демократична България – обединение“ – 90.
Кметът Галина Стоянова пожела успех на всички политически партии, които ще участват в изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика