Новини от област Стара Загора и България

Оценка

Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм

5603 27/07/2022 13:43 Политика Власт
Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм
Divident.€U Divident.€U

Оценката на „Демократична България“ е, че отиваме на избори заради партиен егоизъм, дребнаво отношение към политиката в България на фона на големите предизвикателства, пред които е изправена страната, каза пред журналисти председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

Според него такъв партийния егоизъм е проявил „ всеки от участниците, но последно „Има такъв народ“.
„Аз се питам как една предизборна кампания ще извади българската политическа система от това състояние. Дори войната, която започна и всички тежки ефекти от нея не накараха българската политическа и партийна система да се отрезви“, допълни Иванов и припомни, че България отива на избори за четвърти път в рамките на 18 месеца.

Той каза още, че логичен ход е общото явяване на изборите на "Демократична България" с "Продължаваме Промяната" и допълни, че предизборни разговори по този въпрос до момента не са водени.
Ако има воля, до края на седмицата парламентът може да намери решение за КЕВР, според председателя на ПГ на ДБ. Според него най-чистият вариант е предложението КЕВР от своя състав да може сам да се определя, временно, докато бъде избран председател.
Връщането на Иван Иванов съвсем не е конституционно, а и самият той публично каза, че не иска да се връща, каза съпредседателят на ДБ и допълни, че ДБ е внесла законопроект за промяна в закона за енергетиката.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика