Новини от област Стара Загора и България

Ръст

Увеличават се настанените с ковид пациенти в старозагорската УМБАЛ

Увеличават се настанените с ковид пациенти в  старозагорската УМБАЛ
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

По-малко усложнения се забелязват на този етап при настанените в болницата пациенти с ковид

Ръст на настанените с ковид пациенти регистрират в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“. В момента на територията на болницата има 38 хоспитализирани, а миналия месец по това време те са били не повече от 10, съобщи за Divident.EU директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев.
В Клиниката по инфекциозни болести настанените пациенти са 17, в Клиниката по педиатрия – 11. В Клиниката по пневмология и фтизиатрия има настанени 8 пациенти. Двама са интубирани и са в тежко състояние. На този етап за ковид болните са осигурени 68 легла, половината от тях са заети.

„По отношение на клиниката на заболяването няма съществена разлика от предишните вълни на коронавируса. Относно усложненията, които настъпват, броят на лицата на територията на Клиниката по реанимация и анестезиология е много по-малък спрямо броя постъпили пациенти, тоест има по-малко тежки усложнения от предишната вълна на ковид“, коментира проф. Йовчев.
Към 22 юли броят на областите, попадащи в Етап 1 на коронавируса, е 19.

В тези населени места се наблюдава нарастване на интензивността в разпространението на COVID-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти със SARS-CoV-2. Съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19 със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на конкретната област.

Припомняме, че от 19 юли временни противоепидемични мерки действат на територията на областите София град и Бургас, от 20 юли – в Софийска област, Добрич и Ямбол, а от 21 юли – в Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра.
От 22 юли временни мерки срещу коронавируса бяха въведени и в Стара Загора, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград и Хасково.

Коментари към новината

Още новини от Здраве