Новини от област Стара Загора и България

Георги Гьоков: Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат

4602 25/07/2022 10:30 Политика Власт
Георги Гьоков: Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат
Divident.€U Divident.€U

Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат. Toва заяви социалният министър Георги Гьоков пред журналисти преди заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Възможно е да се задържи мандатът малко по-дълго, защото в Конституцията има празнота точно по отношение на настоящата ситуация, уточни социалният министър.

Ако левицата види, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребява и ще върне мандата.

Той обясни, че ръководният орган на БСП трябва да реши какво да прави с третия и последен мандат за съставяне на правителство.
ИБ на БСП ще вземе решение за третия мандат и какво да предложи на Националният съвет. Крайното решение за мандата ще е на Националния съвет на партията, след като проведе заседание в утрешния ден.

Според Гьоков има гледни точки в подкрепа да остане правителството, но има и много, които не са в подкрепа на нов евентуален кабинет. Тези, които са в подкрепа на полезността на съставянето на правителството е, че има нерешени проблеми, които трябва спешно да се решават. Плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени внимателно и отговорно, каза Гьоков.

Коментари към новината

Още новини от Политика