Новини от област Стара Загора и България

Започнаха консултациите при президента за съставяне на ново правителство

2028 27/06/2022 15:41 Политика Власт
Започнаха консултациите при президента за съставяне на ново правителство
Divident.€U Divident.€U

Започнаха консултациите с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент, съобщиха от прессекретариата на президента.
Предвидените консултации с парламентарните групи се провеждат в президентската институция на 27 и 28 юни.

Днес от 13.00 часа представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната" трябваше да се срещнат с Румен Радев, но консултациите не са състояха.
Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената среща. От “Продължаваме Промяната” са посочили в официално писмо, подписано от председателя на парламентарната група на партията Андрей Гюров, причините за исканото отлагане.
Мотивите са свързани с провеждането на извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет, както и извънредното заседание на парламента утре, на което се очаква да се гласува актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства.

От БСП също отказаха участие в консултациите с президента. Причината - второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения.
В 14.15 часа започна срещата между президента и представителите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. На нея от партията заявиха, че веднага ще върнат мандата веднага, след като го получат.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика