Новини от област Стара Загора и България

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството

9736 14/06/2022 22:33 Политика Опозиция
ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството
Divident.€U Divident.€U

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, обяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев на извънредна пресконференция във вторник привечер.
"Провалът на това правителство е комплексен и няма секторни измерения. Мащабите на този провал са такива, че това правителство няма с кого да се конкурира в модерната политическа история на България", заяви Дончев, който все пак уточни, че вотът е главно "заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика".

"На тази мъка трябва да се сложи край. Тя е мъка за всички - за партньорите, за народните представители, в томаяните им опити да измислят аргумент защо това павителство има право да съществува. Мъка е за министрите, най-голяма мъка е за министър-председателя", добави още той.

Дончев потвърди, че ГЕРБ вероятно няма да подкрепят актуализацията на бюджета в пленарна зала. Той коментира още, че предсрочни избори са "по-малко лошо решение":
"Не виждам логика опозицията да подкрепя бюджета. Предсрочни избори не е най-доброто в тази ситуация, но ние се докарахме до ситуация в която всички решения са лоши. Аз твърдя, че предсрочните избори са по-малко лошото решение, посочи Дончев.
Той определи като "абсолютно неверни" твърденията, че част от депутатите на ГЕРБ ще пордкрепят падането на ветото за Република Северна Македония, съобщи БНТ.

"Парламентарната група на ГЕРБ е подготвила мотивите си и е събрала подписи", уточни Десислава Атанасова. "Утре внасяме вота. На кого ще разчитаме - вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си. Ще поканим всички, като поканим първо най-малката парламентарна група. Ще водим разговор в българския парламент, не в мола, не в лаборатории, не в апартаменти. На България сега ѝ трябват държавници, стабилност

Коментари към новината

Още новини от Политика