Новини от област Стара Загора и България

Тошко Йорданов извади запис със заплахи към тяхна депутатка да напусне ИТН

2351 13/06/2022 19:12 Политика Власт
Тошко Йорданов извади запис със заплахи към тяхна депутатка да напусне ИТН
Divident.€U Divident.€U

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов пусна по време на брифинг запис на телефонен разговор между отцепилия се от партията спортен министър Радостин Василев и народната представителка Христинка Иванова.

В записа се чува как Василев настоява Иванова да последва отцепилите се от партията на Слави депутати и когато тя отказва той заявява, че ако не си подаде молбата за напускане на парламента, щели да дойдат хора от парламента, които да я накарат да го направи.

"Няма да станеш от ПП, бе. Ние няма да ги подкрепяме даже, бе, слушай ме, бе. Някога да съм те заблуждавам, да не се те уплашили", се чува в пуснатия от Йорданов запис.

Случва се нещо безпрецедентно - подложени сме на натиск от мутри, заяви Станислав Балабанов, според когото държанието на Радостин Василев по телефона е типично за мутрите.

"Днес е един прекрасен ден, тъй като с поведението си в национален ефир неговите доскорошни колеги доказаха, че са предатели, а изявата им е "един куп лъжи без нито един факт", посочи Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов го подкрепи с думите, че "това е един прекрасен ден, тъй като партията се чисти от подобни хора". Йорданов допълни, че очаква МВР и прокуратурата да се задействат. "Щастлив съм, че подобен душевен отпадък не е при нас. Това е прекрасно за нашата партия. Морално за господин Кирил Петков е както разбирането му за Конституцията - никакво", каза още Тошко Йорданов.

Снимка: БТА

Коментари към новината

Още новини от Политика