Новини от област Стара Загора и България

Петър Хубчев: Започваме да градим напълно нов отбор с „Берое“ (ВИДЕО)

6075 13/06/2022 18:00 Спорт Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Едва петима от "старите" играчи на "Берое" излязоха за първа тренировка в подготовката за новия сезон

Екипът на Петър Хубчев изведе днес за старта на лятната подготовка на „Берое“ за новия футболен сезон малцина футболисти, между които само петима от досегашния състав – Георги Динков, Симеон Мечев, Абубакар Тунгара, Божидар Пенчев и Иван Гошев. Хубчев отказа да коментира спекулациите, че към единствения чужденец, останал в отбора – Абубакар Тунгара, има оферти също да бъде трансфериран в друг клуб.

„Играчите, с които започваме подготовката са толкова малко, че ме е срам да кажа точно колко са“, призна на брифинг преди тренировката старши треньорът на зелено-белите Петър Хубчев. Той започна брифинга с уговорката да не бъде питан за конкретни имена, тъй като клубът не е в състояние да се конкурира финансово с останалите футболни клубове от страната и предпочита засега да запази в тайна, доколкото е възможно, с кои играчи се водят разговори.

„Условията, които можем да предложим не са конкурентни. Момчетата, които дойдат в Берое тази година е ясно, че не са дошли за пари. Ще търсим други качества, с позабравени думи като морал, мъжество“, посочи още Хубчев.

По тази причина клубът няма да подписва с футболисти, преди да ги види на живо и селекционерите да преценят техните качества.

Времето няма да ни стигне да направим подготовка на този нов отбор, призна още Хубчев. „Моето виждане е 42 дена – сами изчислете колко имаме до първия мач, без да имаме хората още. Но ние сме приели действителността. Аз и екипът ми не сме стартирали в по-тежка ситуация, но започваме да работим с два пъти по-голям хъс. Няма гаранция ,че ще направим добър отбор, но се надявам поне да намерим характерите, които да са мотивирани като нас“.

Тежките времена за Берое настъпват, но трябва да минем през тях заедно, каза още Петър Хубчев. Той посочи, че ще разчита много на футболната подкрепа в Стара Загора, на подкрепата на Община Стара Загора, но най-много ще разчита на себе си.

Хубчев посочи още, че колкото и да е трудно финансовото състояние на клуба, неговото ръководство и лично той поемат ангажимента договореното заплащане към футболистите да не закъснява. „Вярвам на думите на хората, с които разговарям от ръководните фактори на града - колкото и малко да е обещаното, то да бъде получавано навреме“.

Сред ангажираните в отбора ще има задължително повече хора от школата на „Берое“. „Има футболисти, които започват на проби сега. Но това, че са местни момчета, от местната школа, няма да бъде „алиби“ те да бъдат взети в първия отбор, ако не покажат качества и желание да станат професионални футболисти и да се развиват като такива“, посочи Хубчев.

Изпълнителният директор на клуба Стелиян Попчев съобщи, че няма нищо ново около търсенето на сериозен инвеститор, който да поеме издръжката на „Берое“.

Коментари към новината

Още новини от Спорт