Новини от област Стара Загора и България

ЦИЕС - Стара Загора влезе в третото си десетилетие със стилен празник

7343 10/06/2022 15:23 Икономика Бизнес
ЦИЕС - Стара Загора влезе в третото си десетилетие със стилен празник
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Центърът за изпитване и европейска сартификация (ЦИЕС) в Стара Загора отпразнува 20-годишен юбилей със стилно тържество в присъствието на свои клиенти, приятели и дългогодишни служители на компанията. Гостите бяха посрещнати с комплимент лично от управителя на ЦИЕС инж. Благовеста Шинева.

Под нейно ръководство през изминалите 20 години компанията се утвърди като авторитетен български орган за оценяване и сертификация на технически продукти с широко портфолио от услуги и клиенти в над 40 държави. Днес Центърът за изпитване и европейска сертификация има над 5000 клиенти.

Сред най-вълнуващите моменти в празничната вечер беше награждаването на дългогодишни служители и партньори на ЦИЕС. Те получиха дизайнерски плакети от скулптора Стефан, Петров, възпитаник на Националната художествена академия. В категорията „20 успешни години“ плакети получиха инж. Христина Ангелова, ръководител на Лабораторията за изпитване на строителни продукти и инж. Здравко Дончев, ръководител Технически надзор на съоръжения с повишена опасност, които работят в ЦИЕС от самото му основаване през 2012 година.

В категория "Специален принос" плакетът заслужено отиде при инж. Розалина Гичева, дългогодишен служител на ЦИЕС като ръководител Орган за сертификация на машини и електрически съоръжения. Плакет "Специален принос" получи и Адвокатско дружество "Стръмска и Петрова", както и един от най-добрите партньори и приятели на ЦИЕС - Олег Стоилов, Председател ТПП Стара Загора.

Екипът на ЦИЕС успя да изненада изненада своя управител, инж. Благовеста Шинева, със специален плакет-статуетка от месинг и гранит, с признателност за отговорното управление, подкрепата и вдъхновението през изминалите 20 години.

За "Изключителен принос" за създаването и подкрепата на ЦИЕС през годините бе отличена инж. Ирина Динева, управител на "Холдинг Загора" ООД. Инж. Динева пък изненада рождениците от ЦИЕС с щедър подарък – модерно оборудване за изпитване на възпламенимост на защитни маски (медицински, текстилни, тип FFP), както и с универсален стенд за изпитване на предпазни средства на якост на опън. С придобиването на това оборудване ЦИЕС - Стара Загора става едва 11-тата европейска лаборатория и единствената в България, която може да предложи изпитвания на защитни маски по всички показатели на стандарт EN 149. Важно е да се отбележи, че акредитираните лаборатории в Европейския съюз за изпитване на защитни маски тип FFP са едва 10, а в САЩ са само две.

Първата по рода си в България лаборатория за изпитване и сертификация на лични предпазни средства започна да работи в ЦИЕС - Стара Загора в началото на 2022 г. Другият голям успех на компанията през тази година е сключването на договор с Обединените арабски емирства, където старозагорската компания е призната за изпитване на продукти, предназначените за арабския пазар.

Водещ на празничната вечер беше музикантът Пейо Филипов, когото помним от ролята му на добрия пощальон по Нова ТВ. Пейо води вечерта също толкова прекрасно, колкото пя, свири на тромпет и китара заедно с още петима музиканти от бандата си "Хит машина", в състава на която е финалистът от тазгодишното издание на "Гласът на България" Георги Костадинов и още две млади певици от шоуто.

Многобройните гости, дошли да уважат юбилея на ЦИЕС имаха възможността да си направят моментална снимка за спомен пред юбилейната стена на компанията, да се насладят на прекрасните изпълнения на възпитаника на Националната музикална академия "Панчо Владигелов" Стоян Буюклиев и да аплодират атрактивно лазерно шоу.

Коментари към новината

Още новини от Икономика