Новини от област Стара Загора и България

Децата от Старозагорски регион са в центъра на социалната програма на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3"

8689 30/05/2022 12:00 Общество България
Децата от Старозагорски регион са в центъра на социалната програма на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
Divident.€U Divident.€U

От 2021 година централата е реализира в Гълъбово социални проекти за над 5 млн. лева

Децата от регион Стара Загора застават в центъра на социалната програма на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. По-уютни и модерни детски градинии училища, създаване на по-добри условия за учене и спорт на подрастващите. Това са основни акценти в социалната програма на един от най-големите инвеститори в Старозагорски регион –ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

От 2012 г. централата е реализирала десетки инфраструктурни и други социални проекти в община Гълъбово на стойност над 5 млн.лева. Голяма част от тях са насочени към подрастващите. В навечерието на детския празник –1 юни, родители и учители са благодарни за по-доброто качество на живот, което имат децата им заради новоизградените детски площадки, обновени училищни дворове и добрите условия за спортни дейности и игри.

Тази година Детска градина „Радост“в Гълъбово отбелязва 50-годишен юбилей. Тя е сред малкото детски заведения в страната, които са с изцяло подновена база.Основният ремонт се осъществява през 2012-2013 година по Програмата за социални инвестиции на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
Направен е основен ремонтна сградата, извършена е реконструкция и модернизация на дворните площи, в това число вертикална планировка, закупени и монтирани са детски съоръжения за всички възрастови групи.„В навечерието на нашия юбилей искаме да благодарим от сърце на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, които направиха нашето детско заведение любимо място за децата на Гълъбово. При нас те идват с желание, защото имат най-добрите условия за учене, игра и спорт, казва директорът на Детска градина „Радост“,Здравка Георгиева.

Децата от ДГ „Наталия“ в Гълъбово също се радват на ремонтирана спортна зала и плувен басейн, дело на „КонтурГлобал“ през 2013 г. Още по-добри условия за игра и спорт в детското заведение създава централата през 2019-2020 г., когато е извършен цялостен ремонт на дворните площи и площадките за игри на открито.Поставени са ударопоглъщащи настилки на площадките,които отговарят на най-високите съвременни стандарти за безопасност на малчуганите. Закупени и монтирани са нови, модерни люлки, пързалки и сенчести беседки. Изградена е и зона за тихи игри.

Старите съоръжения в двора на детската градина са премахнати, а външната ограда е заменена с нова. Финализирането на този проект съвпада с 60-годишнината на ДГ „Наталия“през 2020 година.
„Искрено сме благодарни за направеното от „КонтурГлобал“. Заради подобренията в нашето детско заведение, при нас с удоволствие се връщат и деца, които от доста време са ученици. Липсват им не само любимите учители, но и добрата база за игра и учене при нас. Благодарни сме на непрекъснатия интерес от страна на ръководството на централата към нашите проблеми и успехи.“, казва директорът на ДГ „Наталия“,Кремена Костова.

Тя допълва, че централата е ангажирана не само с добрите условия в двете детски градини в Гълъбово, но е ремонтирала и други детски площадки и спортни съоръжения в градчето.
Социалната програма на централата, насочена към подрастващите,продължава и през последните 2 години. Независимо от трудните условия по време на пандемия, подпомагането на болницата в Гълъбово и на други медицински заведения в региона, във фокуса на социалната програма на ТЕЦ„КонтурГлобал Марица Изток 3“ отново са децата.

В разгара на пандемията, компанията осигурява санитарни комплекти за защита от COVID-19 за възпитаниците на 5 училища в Община Гълъбово и 5 институции за деца и младежи, лишени от родителска грижа в Стара Загора. В допълнение всички училища в Гълъбово са оборудвани със средства за подобряване на санитарно-хигиенните условия –диспенсъри за безконтактна дезинфекция на ръце, подходящи дезинфектанти за под и повърхности, както и оборудване за прилагането им.
Осигурени са и 40 таблета за подпомагане на образователния процес в дистанционен режим на обучение. През май тази година ръководството на централата беше приветствано и аплодирано от родителите, учителите и децата на Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Гълъбово на тържествено откриване на обновените сграда и дворни пространства.

Ръководството на Централата успя да преобрази изцяло учебното заведение с инвестиция от над 550000 лева. Напълно ремонтирани са фасадата на основната сграда и покрива на физкултурния салон, изцяло е подменена настилката на двора, обновени са зелените пространства за отдих.Зад училището са изградени модерни спортни игрища с подходящи настилки за баскетбол и футбол, а малчуганите от предучилищните групи се радват на нова детска площадка.

„Благодарим на „КонтурГЛобал Марица Изток 3“, които повярваха в нас и осигуриха необходимото, за да можем да се радваме днес на едно напълно обновено училище с красив двор и модерна спортна площадка“, казва Теодора Желева, директор на Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, което тази година отбелязва и 300-годишнината на своя патрон.

Тази година централата е основен спомоществовател и на състезание по спортно ориентиране, което е част от празничната програма по случай 50-годишния юбилей на ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Общество