Новини от област Стара Загора и България

Обрат: Арх. Виктория Грозева няма да работи в старозагорската общинска администрация

Обрат: Арх. Виктория Грозева няма да работи  в старозагорската общинска администрация
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Живко Тодоров отправи последно предупреждение към общински дирекции, в които не се работи добре

Бившият главен архитект на Стара Загора Виктория Грозева няма да работи в общинска администрация. Това съобщи днес кметът Живко Тодоров. Той допълни, че след като е проверил подробно случая, смята, че е било грешка от негова страна преназначението и в друга дирекция.

„Когато сгреша, винаги съм бил склонен да си призная. Грешката ми беше, че не бях получил достатъчно информация по случая“, каза Тодоров. Смятам, че ако Грозева остане на работа, това би хвърлило петно върху работата на общинска администрация, допълни кметът.

Напомняме, че арх. Грозева беше освободена миналата седмица от длъжността на главен архитект и беше преназначена в друга дирекция от кмета на Стара Загора.

„Миналата седмица разгледах целия казус по отношение решението на КПКОНПИ. Там става въпрос, че главният архитект е допуснал за разглеждане заявление от инвеститор. Инвеститор подава заявление, че иска да си направи ПУП. Към този момент главният архитект не знае кой ще бъде проектанта и подписва заявлението, като го допуска към по-нататъшни процедури. Тук бих могъл да оправдая главния архитект. Има други неща обаче, които ме накараха да променя мнението си през последната седмица. Считам, че съм сгрешил и смятам, че по-добре да поемем по различни пътища“, коментира Живко Тодоров.

Той поясни, че го е притеснило взаимодействието на семейни начала. От гледна точка на това , че съпругът и проектира, тези проекти минават през администрацията и у мен се създава едно усещане, че сме атакуеми по тази тема, допълни той.

Градоначалникът коментира, че напрежението около новия ОУП на Стара Загора е породено най-вече от факта, че собственици на различни частни имоти са ощетени в него. В тази връзка кметът допълни, че арх. Виктория Грозева е трябвало да бъде по-активна в комуникацията с Общинския съвет на Стара Загора.

Тодоров отправи последно предупреждение през ефира на ТВ "Загора" към други хора в администрацията. „Ако не се вземат мерки в съответните ресори, аз ще направя промени през следващите няколко месеца там, където работата не се върши по добър начин“, каза кметът.

Коментари към новината

Още новини от Общество