Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

"Бизнес ангели" търсят стартъп компании с потенциал, за да инвестират в тях

3474 19/05/2022 14:15 Икономика Бизнес
Бизнес ангели търсят стартъп компании с потенциал, за да инвестират в тях
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Имате добра бизнес идея? Сигурни сте, че тя може да се развие и да донесе успех? Наясно сте с всеки един детайл от евентуален бъдещ бизнес, с организацията на своята бъдеща фирма, но нямате необходимите пари, за да започнете?
В такъв случай може да потърсите помощ от бизнес ангелите, които ще съдействат за вашия стартъп.

Бизнес ангелите Виктор Биленски и Георги Брашнаров с Румяна Грозева, изп. директор на АРИР - Стара ЗагораТова обясниха снощи в Стара Загора основателите на CEO Angels Club Виктор Биленски и Георги Брашнаров. Те се срещнаха с мениджъри и предприемачи, които са готови да инвестират собствени пари в стартиращи бизнеси в Старозагорски регион. Срещата беше осъществена със съдействието на Румяна Грозева, изпълнителен директор на АРИР – Стара Загора.

CEO Angels Club е група от топ мениджъри и предприемачи, които инвестират собствените си пари в стартиращи компании срещу дружествен дял с цел печалба.
Стартъп бизнесите могат да се развият много успешно, твърдят двамата предприемачи от CEO Angels Club.
Всеки месец те разглеждат по около 10 бизнес идеи, а финансираните стартъпи от тях са средно по 3-4 на тримесечие.

Има вече много успешни компании в България, започнали по този начин. Така, например, имаме компания, стартирала преди около 3,5 години, а пазарната и оценка вече е над 1 млрд. долара, обяснява Георги Брашнаров.

В клуба участват около 90 мениджъри с доста сериозен опит. Решихме, че е добре да споделяме опита си и бизнес ангелите в България да стават все повече, казват от CEO Angels Club. А това е необходимо, тъй като икономиката на една държава като България се движи от малкия и среден бизнес, казват предприемачите.

За да успее една стартираща компания, основателите и трябва да са амбициозни, да имат добра идея, да са установили пазар, на който да могат да бъдат успешни, тъй като конкуренцията е голяма във всяка една област, казва Виктор Биленски. Най-вече е необходима работа и устойчивост на многобройните предизвикателства, отбелязват от CEO Angels Club.

В стартиращия бизнес има и много подводни камъни. Например, част от младите пледприемачи смятат, че след като получат финансиране, това вече е успех. Напротив, след това очакванията към тях стават много по-сериозни.

Много е важно да се покаже ръст, реални резултати. Защото почти зад всяка идея стоят няколко други компании, които се борят за същия този пазар. Основателите трябва да знаят, че рано или късно ще срещнат конкуренция, затова трябва да бъдат успешни.

Коментари към новината

Още новини от Икономика