Новини от област Стара Загора и България

Нова инвестиция

Компания за опаковки за хранителната индустрия желае да инвестира в Индустриална зона "Загоре"

2586 13/05/2022 10:51 Икономика Бизнес
Компания за опаковки за хранителната индустрия желае да инвестира в Индустриална зона Загоре
Divident.€U Divident.€U

Седем имота са продадени до момента в старозагорската индустриална зона

Компания, занимаваща се с модерно технологично и екологично производство, е входирала официално инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината.
От там допълват, че инвеститорът желае да закупи над 6 дка площ и да изгради фабрика с производствена линия. Очакваната инвестиция е в размер на близо 3 млн. лева, а в производството ще бъдат заети първоначално 60 души.

„Целта на инвеститора е да реализира модернизира своето технологично производство, което е с висока добавена стойност. Стратегическите насоки, които ще следва са по-широко навлизане в българския пазар и по-високи стойности на експорт на стоки. Фирмата разполага с необходимите конкурентни предимства, за да се реализира като лидер на пазара“, се казва още в прессъобщението.

Според председателя Съвета на директорите на Индустриална зона „Загоре“ Стефан Шоселов, става въпрос за компания за производство на опаковки за хранителната индустрия – чашки и др. за еднократна употреба, които бързо се разпадат в околната среда. Компанията е българска.

Според Шоселов дъщерна компания на старозагорската  „Бултех 2000“ , която се занимава с производство на млекоанализатори също е закупила парцел в Индустриална зона „Загоре“. Най-вероятно тя ще инвестира през следващите месеци в ново производство.
Изискването към инвеститорите в зоната е възнагражденията, които предлагат на наетите служители да бъдат не по-ниски от 1200 лева нето, казва Шоселов.

В ИЗ "Загоре" до момента са продадени седем имота, които ще осигурят работа на над 300 души. Продължават да се водят преговори с нови потенциални инвеститори.
„Резултатите от съвместния ни труд с Община Стара Загора и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД, стават все по-видими. Инвеститорите харесват това което виждат, а именно - модерна индустриална зона, с изградени комуникации и инфраструктура и новостроящи се сгради, които скоро ще оживеят, изпълвайки се с работна ръка. Истината е, че това привлича още повече интерес и внимание към нас“, подчертава в съобщението до медиите изпълнителният директор на индустриалната зона Радослав Танев.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика