Новини от област Стара Загора и България

БАТА Агро 2022

"Варекс" представя на БАТА Агро 2022 най-новите модели трактори на Massey Ferguson

9352 10/05/2022 21:39 Агро Земеделие
Варекс представя на БАТА Агро 2022 най-новите модели трактори на Massey Ferguson
Съдържание от VAREX Съдържание от VAREX

Клиентите на "Варекс" ще имат възможност да видят и тестват най-модерната техника, предлагана на българския пазар

Един от лидерите сред дистрибуторите на земеделска техника у нас – фирма „Варекс“, ще представи на изложението БАТА Агро 2022 новите трактори на MASSEY FERGUSON – MF 6S и MF 7S.
През последните 2 години MASSEY FERGUSON предприе генерална подмяна на поколението машини при тракторите в диапазона от 90 до 400+ коня – основните серии, които предлага на пазара на земеделска техника у нас фирма „Варекс“.
Първо беше лансирана на пазара MF 8S, след това MF 5S. Тази година премиерата на БАТА Агро ще бъдат първите експонати от новите серии 6S и 7S.

Те ще бъдат представени от 2 основни модела – 6S, който е с четирицилиндров двигател, модел 155 к.с. и съответно 7S, от който ще бъде представен шестцилиндров двигател, модел 165 к.с.
„Това са най-популярните и търсени модели на пазара в страната. Те се явяват заместители на техните предшественици, които вече се утвърдиха като най-продаваните машини“, казва търговският директор на „Варекс“ Филип Лазаров.
Място в изложението ще намери и новата MF 305 от серия 8S, която е новия флагмански модел.

Новите модели трактори са изцяло обновена гама машини с най-високо ниво на оборудване, с възможности, които отговарят на последните изисквания не само по отношение на икономичност и екологични норми в Европа на двигателите, но и нововъведения по отношение на трансмисиите, комфорт в кабините и особено при по-ниските модели от серията 5S. Постигната е генерална промяна в концепцията по отношение на наличие на активен преден мост, на окачени кабини и свързаност.
Всички нови модели трактори MF разполагат с възможности за прецизно земеделие, подготовка за навигация и други изисквания, допълва Лазаров.
Моделите са с възможности за пренос на данни. Те са супер модерни, дигитализирани технологични трактори за фермери от младото поколение, които оценяват тези възможности на машините, допълват специалистите на „Варекс“.

„При комбайните след 2019 г., когато за първи път показахме MASSEY FERGUSON IDEAL, тази година с ясното съзнание, че искаме да подчертаем приноса си към тази серия на корпорацията AGCO, ще покажем както модел 9Т с вериги с мощност 650 к.с. – двуроторен комбайн, така и модел 8 с гуми – с мощност 550 к.с.“, казва Филип Лазаров.

Тези 2 експоната показват пълната гама възможности на този суперпроизводителен комбайн, който „Варекс“ предлага на пазара.
По отношение на инвентарите, „Варекс“ ще покаже на БАТА Агро 2022 пълната гама машини от марката CLAYDON, които са за минимални обработки при есенниците. Те дават широки възможности за оптимизация по отношение на разходите.
Тази година „Варекс“ представя и самоходна пръскачка от италианската марка GRIM.

„Опитваме се да обхванем широкоспектърен кръг клиенти, така че всеки, който посети изложението, да открие нещо за себе си“, казват преди изложението БАТА Агро 2022 специалистите на „Варекс“.
Идеята е повече хора да карат машините под формата на тест драйв на демонстрационното поле. По този начин клиентите ще имат възможност да усетят комфорта и технологичните възможности на машините в действие.

„Изложението „БАТА Агро 2022“ се прави в много динамичен период. От една страна наблюдаваме динамика по отношение на цените на зърно, слънчоглед, на почти всички култури. Индикацииите са, че и тази година добивите ще бъдат добри, както при есенниците, така и при пролетниците“, казва Филип Лазаров. От друга страна през последните 2-3 години има затруднения в доставката на земеделска техника поради прекъснати производствени процеси и липса на суровини.
Очакванията на фирма ВАРЕКС за деловата активност на клиентите по време на изложението, а и след него са много оптимистични.

Коментари към новината

Още новини от Агро