Новини от област Стара Загора и България

Уволниха шефката на Регионалното управление на образованието в Стара Загора, тя ще обжалва

6025 03/05/2022 17:26 Образование
Уволниха шефката на Регионалното управление на образованието в Стара Загора, тя ще обжалва
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Татяна Димитрова е уволнена дисциплинарно, съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието.  На Димитрова е наложено дисциплинарно наказание по чл. 89 от Закона за държавния служител.

"Не се чувствам виновна за неизпълнение на задълженията си. Ще обжалвам решението на МОН", каза за Divident.EU Татяна Димитрова. Днес тя е подписала заповедта си за уволнение.

"През юли имахме одит цялостен и всичко беше наред. През януари имахме друга проверка в РУО и в някои старозагорски училища. Проверката мина, нямаше съществени забележки." , каза Татяна Димитрова.

Мотивите за уволнението и са в 4 точки, като основната е, че не осъществила контрол на директори на няколко училища, които имат задължение да публикуват определени документи на сайта си. Вторият мотив е, че не се осъществява контрол за спазване на работното време на директорите. Третият мотив е, че при посещението си в старозагорско училище комисията от МОН е констатирала много отсъстващи ученици. Посещението е станало по време на пандемията. Четвъртият  мотив за уволнението на шефката на инспектората е в липсата на ясни мотиви при определяне на допълнително възнаграждение на директорите.  

"Не очаквах уволнение, още повече, че получих добра оценка за работата си през миналата година", коментира Димитрова.

Татяна Димитрова е директор на РУО от 2011 г. През 2014 г тя беше уволнена, а през 2015 г. - отново възстановена на работа. Не е членувала в политическа партия до момента, съобщи самата тя за Divident.

По-късно днес стана ясно, че за изпълняващ длъжността началник на РУО е назначена Милена Йолдова.

Коментари към новината

Още новини от Образование