Новини от област Стара Загора и България

Бизнес среда

Ново споделено работно пространство отваря врати в Стара Загора

4975 27/04/2022 17:26 Икономика Бизнес
Ново споделено работно пространство отваря врати в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

През май в Стара Загора отваря врати споделено работно пространство /коуъркинг/, което ще посрещне IT специалисти, предприемачи и хора от бизнеса.

Сградата се намира на улица Антон Марчин 51. На разположение са 30 работни места, 3 конферентни зали, кухненски кът и удобно общо пространство за почивка, разговори, неформални срещи, събития.

Предлагат се няколко опции за наем на работно място – за ден, месец или чрез пакет предплатени посещения. Освен работно място, има възможност за наемане на зали за срещи, съобщи на пресконференция Николай Белчев, част от екипа на The Lodge, които разработват идеята.

Акцент се поставя на събитията, като ще се организират интересни срещи с ИТ специалисти, предприемачи, стартъпи, на които да споделят опит и знания с местната общност.

В България първото споделено работно пространство е открито в София през 2012 г. Днес в страната има повече от 50 коуъркинга, но нито един от тях не е в Стара Загора.

Към края на 2021 г. съществуват над 19 000 коуъркинга в 3000 града и 172 държави.

Има няколко причини, поради които моделът „споделено пространство“ набира популярност и все повече хора се насочват към него. На първо място – гъвкавост. Хората не се обвързват с договори при наемане на споделеното работно пространство и могат бързо да сменят локацията спрямо нуждите си.

Това оптимизира разходите за наем на собствен офис, консумативи и други свързани дейности.

Обитателите на тези простраства стават една общност. Това, наред с възможностите за бизнес и лични контакти , придава на споделеното работно пространство още повече атрактивност за хората без собствен офис.  

Коментари към новината

Още новини от Икономика