Новини от област Стара Загора и България

Пиян шофьор без книжка катастрофира до Калитиново, почина млад мъж

Пиян шофьор без книжка катастрофира до Калитиново, почина млад мъж
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Пиян водач без шофьорска книжка катастрофира на разклона за старозагорското село Калитиново с друг автомобил. Резултатът от сблъкъса е един загинал и няколко ранени мъже, пътували в катастрофиралите автомобили.

На 9 април около 22:40 ч. на разклона за село Калитиново автомобил "Фолксваген", управляван от 23-годишен неправоспособен водач и друг лек автомобил "Фолксваген", управляван от 47-годишен водач, става сблъсък.

По първоначална информация от удара на място е починал 32-годишен мъж, пътувал в колата на 23-годишния водач, пострадали са 32-годишен мъж и неправоспособния водач. Пострадал е и 17-годишен пътник в другата кола. Всички пострадали са откарани в болнично заведение.

32-годишният пасажер е получил счупване на бедро, контузия на бял дроб и е настанен за лечение, без опасност за живота, 23-годишният водач е получил натъртвания и охлузвания по тялото и отказал да бъде настанен за лечение. Пострадалият пътник от другата кола е получил травма на костица на ръка и е освободен без опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство – за 47-годишния резултатът е отрицателен, но при 23-годишния неправоспособен водач е отчетен резултат над 1.2 промила.

В сектор "Пътна полиция" е образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.4 във вр. с ал.3 буква "б" във връзка с ал.1 вр. с чл.342 ал.1 предложение "трето" от НК.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред