Новини от област Стара Загора и България

Хванаха 7 нелегални мигранти от Афганистан в лек автомобил край Чирпан

Хванаха 7 нелегални мигранти от Афганистан в лек автомобил край Чирпан
Divident.€U Divident.€U

55-годишен мъж е задържан в района на автомагистрала "Тракия" край Чирпан с лек аавтомобил "Фолксваген Голф", в който пътували 7 граждани на Афганистан. Те са били буквално натъпкани в леката кола. Това напраавило впечаатление на полицейски патрул, който спрял за проверка претоварения с хора "Фолксваген Голф" в района на Чирпан.

Задържан е водачът на автомобила - 55-годишния В.В., когото днес Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната. Случаят е станаал на 22 март наа 180-я километър от аавтомагистраала "Траакия".

В хода на разследването станало ясно, че водачът на автомобила се разбрал с афганистаанците да ги вземе от пътен възел до Сливен и да ги до тунел "Траянови врата" срещу сумата от 1050 евро.
В.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Установено е още, че обвиняемият е поддържал контакт с мъж в Република Турция. От него получил информация за това, че трябвало да превози 7-те чужденци по въпросния маршрут. Уговорката била да получи по 150 евро на човек след извършване на превоза.

Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в Районен съд - Чирпан за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо В.В.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред