Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Румен Радев: Справедливостта възтържествува след произнасяне на съда (ВИДЕО)

3982 18/03/2022 11:18 Политика Власт
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Основната задача на управляващите е да не допуснем нашите стратегически обекти да останат без зенитно ракетно прикритие, каза президентът

Не се меся в работата на правохранителните органи, но справедливостта не е възтържествувала,  докато не се произнесе съдът. Това каза в Стара Загора президентът Румен Радев на въпрос как ще коментира ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

Във връзка с това дали трябва България да предостави въоръжение на Украйна, президентът отговори: Ние трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, с което можем. Който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин за  въвличане на България във войната трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни риска, защото цената винаги се плаща от гражданите, каза той.

На първо място основната задача на управляващите е да не допуснем нашите стратегически обекти като ядрената ни централа да останат без адекватно зенитно ракетно прикритие, без адекватна противовъздушна отбрана, каза пред журналисти Радев. Той допълни, че на територията на съседни държави вече падат дронове със заряди и не трябва да допускаме това да се случи и на наша територия.

„Според мен решението за предоставяне на оръжение на Украйна трябва да се вземе в Народното събрание, но всеки, който вземе решение трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената, които те трябва да платят“.
Очаквам след срещата с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, МС да даде ясна информация, каза Радев.

На въпрос ако не дадем С300 може ли да помогнем на украинците с друго оръжие, президентът каза, че това би било въвличане на България във войната. 

Коментари към новината

Още новини от Политика