Новини от област Стара Загора и България

Протест

Министър Гроздан Караджов се срещна с протестиращи в Обручище

6333 14/03/2022 08:28 Общество България
Министър Гроздан Караджов се срещна с протестиращи в Обручище
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Ремонтът на пътя ще започне до края на април, увери Караджов

Десетки жители от село Обручище блокираха тази сутрин пътя за Гълъбово в знак на протест заради лошото му състояние. Протестът започна в 6 часа, когато миньори и енергетици пътуват за работа в комплекса „Марица изток“.
На място пристигна и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.
Председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ инж. Тенчо Кайряков обясни, че лошо е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник „Трояново 1“, по който се движат автомобилите и всеки момент е възможна катастрофа, като тази при Своге.

По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма.

Това не е първият протест на „Обручище завинаги“. През юни, миналата година, недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, обеща пред протестиращите Гроздан Караджов.
„Аз като министър съм оставил средства за такива спешни и неотложни ремонти. Този ремонт ще бъде започнат до края на април“, увери той протестиращите.

Министърът обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция "Пътна инфраструктура". През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки. Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.
Вчера на сайта на АПИ излезе информация, че ремонтът на пътя е предвиден в инвестиционната програма на агенцията. До стартирането на основния ремонт на отсечката Областно пътно управление – Стара Загора ще поддържа участъка чрез програмата за текущ ремонт. Ще се предприемат дейности, с които да се осигури безопасно пътуване на шофьорите до започването на строителните дейности, се казва в съобщението.

Коментари към новината

Още новини от Общество