Новини от област Стара Загора и България

ДГС Казанлък подари фиданки на българите, посетили Шипка на 3 март

9965 04/03/2022 14:17 Общество България
ДГС Казанлък подари фиданки на българите, посетили Шипка на 3 март
Divident.€U Divident.€U

На 3-ти март служители от ДГС Казанлък отбелязаха Националния празник на България, като подариха фиданки от явор, туя и дъб на всеки, отправил се към връх Шипка и преминаващ покрай поляната в местността „Момин гроб“.
С пожелания за здраве, мир и благоденствие горските служители дариха на всеки желаещ фиданка, отгледана в разсадника на ДГС Казанлък, която да отнесе до родното си място.

В гр. Шипка, в чест на френския лесовъд инж. Феликс Вожли и залесителната дейност, е създаден първият Музей на лесовъдното дело. Единственият по рода си музей в България, създаден през 1960 г., пази автентични документи, книги и учебници на български и френски език, описващи лесовъдното дело.
Основни задачи при осъществяването на горскостопанската дейност в ТП ДГС Казанлък са стопанисването и опазването на горските територии от незаконни посегателства, вредители и пожари, както и залесяването на пострадали територии от природни бедствия, болести и др. През последното десетилетие на територията на стопанството са изградени и се поддържат километри минерализовани ивици и лесокултурни противопожарни прегради.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество