Новини от област Стара Загора и България

Позиция

Живко Тодоров: Войната не би трябвало да бъде средство в 21 век за разрешаване на конфликти

1541 28/02/2022 10:28 Политика Власт
Живко Тодоров: Войната не би трябвало да бъде средство в 21 век за разрешаване на конфликти
Divident.€U Divident.€U

Спиране на военните действия и мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва да бъде позицията на всеки трезво мислещ човек. Това каза в ефира на ТВ Загора кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
„Едва ли има човек, който приема войната с друго чувство освен с отрицание, тъй като във всяка война се губят човешки животи. Тези военни действия са излишни и трябва да бъдат прекратени по най-бързия възможен начин. Единственият добър изход е мирно разрешаване на конфликта и спиране на военните действия колкото се може по-бързо“, смята кметът на Стара Загора.

Той подчерта, че за всички хора рисковете от войната са големи, затова трябва да се действа внимателно. Една война води хуманитарна криза, има и икономически елементи.
Най-малко България ще пострада икономически, защото ще се повишат цените на стоките, горивата, газта и това ще доведе до нова инфлация.

„Считам, че основната роля на съвременните лидери е да упражнят цялото свое влияние за прекратяване на военните действия и сядане на масата за преговори“, каза Тодоров.
Според него във външната си политика Европа има слабости и не винаги е говорила на един глас - основна слабост на ЕС. Тук е ролята на самите лидери, които трябва да направят така, че чрез разговори да се стигне до прекратяване на военните действия, допълни той.

Коментари към новината

Още новини от Политика