Новини от област Стара Загора и България

За Украйна

БЧК - Стара Загора организира пунктове за дарения в отделните общини

БЧК - Стара Загора организира пунктове за дарения в отделните общини
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

БЧК Стара Загора е в преговори с местните власти в отделните общини на Старозагорска област с цел да бъдат създадени пунктове за дарения по места. По този начин няма да се налага хората, които искат да се включат в акцията за Украйна да пътуват до Стара Загора, съобщи директорът на БЧК – Стара Загора Стефка Абаджиева.

В областния град пунктът на БЧК се намира на бул. Руски 54.
В подкрепа на каузата - на 27 февруари 2022 г. към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения.

В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват специални изисквания на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови и с етикет на производителя.

За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери, с логото на организацията.

БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство.

БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане. Тези запаси са третирани, съгласно всички санитарни изисквания, се казва в сайта на хуманитарната организация.

Коментари към новината

Още новини от Общество