Новини от област Стара Загора и България

Парите за спортната зала на Стара Загора ще се използват за улици и велоалеи

8993 24/02/2022 14:51 Строителство Пътища
Парите за спортната зала на Стара Загора ще се използват за улици и велоалеи
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Предстои обявяване на обществена поръчка за велоалеите до Тракийския университет и кв. Кольо Ганчев

Средствата, които бяха дадени на Община Стара Загора за изграждане на Многофункционална спортна зала ще се използват за инфраструктурни проекти, ремонт и благоустройство на възлови кръстовища в Стара Загора, както и за изграждане на велоалеи до Тракийския университет и до кв. "Кольо Ганчев".

Това стана ясно от отговора на зам.-кмета по строителството на Стара Загора инж. Янчо Калоянов по повод питането на общинския съветник от БСП – проф. Иван Върляков, за какво ще се използват парите, които бяха отпуснати целево за изграждане на спортната зала, тип "Арена".

С министерско постановление парите са прехвърлени за изграждане на довеждаща инфраструктура за общински търговски център „Руски пазар“, ул. "Капитан Петко Войвода" и ул. "Христо Ботев", като този проект е на стойност 2,1 млн.лева.

С част от парите за спортната зала ще бъде ремонтирана и ул. "Промишлена", както и ще се извърши реконструкция на ул. "Войвода Стойчо Черногорски" от кръстовището с ул. "Анастасия Тошева" до бул. "Патриарх Евтимий".

Ще бъде направен основен ремонт и на ул. "Анастасия Тошева" от кръговото кръстовище до „Новотехпром“ до ул. Войвода Стойчо Черногорски.

Предстои реконструкция и на кръстовището при кръговото на ул. "Калояновско шосе" и ул. "Анастасия Тошева". Този ремонт заедно с прилежащите улични осветления ще струва на общината 4,5 млн. лева.

Предстои и реконструкция на ул. "Св. Княз Борис" и прилежащата инфраструктура на стойност 1 млн. лева.

Община Стара Загора има проектна готовност за ремонтите на посочените улици и кръстовища.

Предстои обявяване на обществена поръчка за изграждане на пешеходна и велоалеи до Тракийския университет и до кв. "Кольо Ганчев".

На въпрос на проф. Върляков каква е била процедурата за определяне на значимите проекти, към които да се насочат средствата за спротната зала, зам.-кметът Калоянов обяснии, че тези обекти са неотложни и проблемите са поставяни през годините от гражданите и фирмите на Стара Загора.

Зам.-кметът допълни, че когато общината изпълни тези проекти, значително ще се подобри инфраструктурата на Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Строителство