Новини от област Стара Загора и България

Какви видове комбайни има?

2600 23/02/2022 20:31 Агро Земеделие
Какви видове комбайни има?
Съдържание от Titan Machinery Съдържание от Titan Machinery

На пазара на земеделска техника се предлагат различни видове специализирани комбайни, подходящи за прибиране на зърнено-житни и маслодайни култури, памук, ориз, картофи, ягодоплодни, череши, грозде и много други. Всичките те обаче могат да бъдат разделени на три основни типа:

- сламотръсни;
- аксиално-роторни
- хибридни (барабан в овършаващата част и ротори, които заместват сламотръсите в сепариращата част).

В земеделието сламотръсните комбайни често са наричани конвенционални, а другите два типа - накратко - роторни.

Сами може да се убедите в огромното разнообразие от видове и модели на пазара. А избора на зърнокомбайн и като цяло на правилна техника, не е шега работа. Дори е доста отговорна задача, тъй като се прави инвестиция, която ще служи на фермера в следващите 5комбайн до 7 години.

Точно затова запознаване с основните предимства при различните видове комбайни, ще даде на земеделеца по-ясна картина за това какъв вид, тип и модел селскостопанска техника му е нужна за неговото конкретно стопанство.

Овършаващ апарат

Овършаващият апарат е най-важният възел в зърнокомбайна и неговата конструкция определя качественото вършеене, целостта и чистотата на зърното.Така например при комбайните Case IH от серията Axial-Flow® 250, оборотите на ротора и новите лопати в кафеза му с електрическо задвижване, определят ефикасността на овършаването и сепарацията при всякакви условия на жътва. И двете са регулирани от новата автоматизирана система AFS Harvest Command, с която се контролират загубите и качеството на зърното. Това гарантира на фермера увеличена площ на овършаване, дори и при най-предизвикателните условия, както и високо качество на прибраното зърно.
Разпределение на сламата
Това е също нещо съществено. За последващите операции, при конвенционалното земеделие растителните остатъци от комбайна трябва да бъдат фино нарязани, равномерно разпределени, за да се осигури най-добрия старт на следващата култура, увеличавайки разпадането и забързвайки смесването с почвата.
При комбайните от Axial-Flow серията може да се избере между вградената Magnacut сечка или да се премине към X-tra Chopping системата, за да пасне най-добре на конкретните изисквания на земеделския стопанин.

Сервизиране

Повече от ясно е, че нивото на сервизиране на техниката е толкова важно, колкото и закупуването й. Преди закупуването на даден тип машина, проверете сервиза на компанията, уверете се в обезпечеността на резервни части, нивото на компетентност на сервизните техници, както и времето и адекватността на реакциите от тяхна страна. Доверете се на професионален и опитен сервиз с традиции в сектора!
Тайтън Машинъри България разполага с надежден сервиз и специалисти, които са готови да решат проблемите ви директно на полето по всяко време. Компанията е и официалният вносител на американския лидер в производството на агротехника Case IH, част от CNH Industrial N.V. Именно част от портфолиото на Case IH са двете серии комбайни, които са еталон за производителност и надеждност - Axial-Flow® 150 и Axial-Flow® 250.
Всяка от сериите разполага с по три модела комбайни, които могат да бъдат оборудвани спрямо нуждите на съответното стопанство. Налице са още различни конфигурации спрямо мощност, клас, обем на бункера и скорост на разтоварване.

Изберете професионалистите в сектора

На сайта Titanmachinery.bg ще откриете много полезна информация и съвети при избора на правилен тип селскостопанска техника. В сайта можете да разгледате и онлайн обяви за продажба както за нови, така и за комбайни втора употреба.
Ако все пак не сте сигурни дали избраната от Вас машина е подходяща, винаги може да се свържете с нас като изпратите онлайн запитване или позвъните на *4040.

Коментари към новината

Още новини от Агро