Новини от област Стара Загора и България

Старозагорски общински съветник влезе в Националния съвет на ДСБ

830 15/02/2022 17:08 Политика Власт
Старозагорски общински съветник влезе в Националния съвет на ДСБ
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

На местните избори формацията най-вероятно ще излезе със собствена кандидатура за кмет

Старозагорският общински съветник Димитър Чорбадижев е избран за член на 12-членното Национално ръководство на „Демократи за силна България“, която е част от коалицията „Демократична България".
Това стана на Националното събрание на формацията в събота.

Досега „Демократи за силна България“ в Стара Загора не са имали представител в националното ръководство на партията.

Димитър Чорбаджиев каза за „Дивидент“, че една от причините да бъде предложен и избран в Националното ръководство е, че старозагорската структура на „Демократи за силна България“ е от силните в страната, доста активна, с трима общински съветници в местния парламент.

„Приемам избора с голяма отговорност, още повече, че това е управляващият орган на партията, където се взимат основните политически решения“, допълни Чорбаджиев.

Основните приоритети на партията остават върховенство на закона, свобода на частната инициатива, подкрепа на малкия и среден бизнес, правилно здравеопазване - достъпно и качествено, образованието, влизането на България в еврозоната и членството в Шенген.

Като представители във властта в момента предстои да се справим с доста кризи - в здравеопазването, енергийните източници и в правосъдната система, казва Димитър Чорбаджиев.

Той допълни, че вече е започнала подготовката на партията за местните избори. На тях ще се явят отново във формат „Демократична България“ и най-вероятно със собствена кандидатура за кмет в Стара Загора.

На националния форум за председател на ДСБ беше преизбран Атанас Атанасов.

Коментари към новината

Още новини от Политика