Новини от област Стара Загора и България

Бременни плащат на астролози да им посочат добра дата за раждане

11612 09/02/2022 15:54 Забавно Любопитно
Бременни плащат на астролози да им посочат добра дата за раждане
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

От древни времена астролозите твърдят, че датата на раждане предопределя съдбата на детето - от раждането до края на живота му. Затова днес, когато раждането може да стане и чрез секцио, се оказва, че много от бъдещите мами първо търсят консултация с астролог, за да не се окаже после, че са родили в „лош ден“.

Нищо чудно, че един от често задаваните въпроси в женските форуми и социални мрежи е за астрологична прогноза за определяне на добрите и лоши дати за раждане на дете.

Според астролозите една дата може да е добра за едно бебе, но лоша за друго. Това зависи от куп сложни обстоятелства, сред които името, което са избрали за бъдещата си рожба мама и татко, техните имена, рождени дати и час, асценденти, прогнозно движение на планените и така нататък.

Изглежда, че пазарната ниша е много развита, защото при поискване в интернет изскачат десетки сайтове на астролози и астроложки, които предлагат всякакви консултации. Естествено, срещу заплащане.

Цената на консултациите за определяне на подходяща дата за раждане варират от 200 до 350 лв., че и повече,  което явно не смущава бъдещите родилки, убедени в силата на звездите и числата.

За такава практика не отричат и акушер-гинеколозите. „В повечето случаи бременните не казват защо искат точно една или друга дата за раждане чрез секцио, но понякога признават, че става дума за благоприятна астрологична прогноза“, потвърждават лекарите.

Астролозите пък твърдят, че използват различни теории и школи и са преминали през редица сложни обучения. В социалните мрежи гъмжи от куриозни диалози, задаващи куриозни въпроси и получаващи не по-малко куриозни отговори. Вижте ги сами от скрийншотовете.

Ето един любопитен диалог:

Следва телефонен контакт, където най-вероятно се уговаря и цената и начина на заплащане на услугата.

Друга популярна нумероложка дава следната ценна информация за бъдещите родилки:

"Вие сте проницателни, ако сте родени на 7-и, 16-ти или 25-и, независимо месеца. Вие сте упорити, ако сте родени на 1-и, 10-и, 19-и или 28-и независимо от месеца. Вие сте емоционални, ако сте родени на 2-ри, 11-ти, 20-ти или 29-ти от месеца. Вие сте много контактни личности, ако сте родени на 3-ти, 12-ти, 21-и или 30-и от всеки месец. Вие сте изключително дисциплинирани, но и раздразнителни, ако сте родени на 4-ти, 13-ти, 22-ри или 31-и от месеца. Вие може да сте доста забавни, да търсите разнообразие, ако сте родени на 5-ти, 14-ти или 23-ти независимо зодията. Вие сте много раними /романтични/, ако сте родени на 6-ти, 15-ти, 24-ти от всеки месец. Вие сте нестандартни /изобретателни/, ако сте родени на 8-ми, 17-ти или 26-ти от всеки зодиакален знак. Вие може да търсите уидинение /вярност/, ако сте родени на 9-ти, 18-ти или 27-ми независимо от зодиакалния ви знак“.

Според статистиката в днешно време над 50% от българките предпочитат да родят секцио. Около 10 000 от тях годишно търсят преди раждането консултация с астролог или нумеролог, плащат за бебешки хороскопи за първите 7 години от живота на детето.

Повечето жени в социалните мрежи се отнасят с насмешка към въпросите на бременните си приятелки, което не пречи на последните да продължават да търсят и да получават информацията, която ги интересува и в която безрезервно вярват. И си плащат за това.

Коментари към новината

Още новини от Забавно