Новини от област Стара Загора и България

Ново изследване дава решения за по-добро качество на въздуха в градовете

287 09/02/2022 11:37 Общество България
Ново изследване дава решения за по-добро качество на въздуха в градовете
Divident.€U Divident.€U

По време на събитието ще се представят решения, приложими за българските градове с политики за по-добро качество на въздуха

На 25 февруари от 11:00 ч. ще се проведе събитието „Подобряване на качеството на въздуха в България”. То се организира от Clean Air Fund в партньорство със „Зелена София“, Столична община, MOVE.BG, VMware и „За Земята“. Събитието включва представяне на последното изследване, реализирано по поръчка на Clean Air Fund. Втората част ще бъде под формата на хакатон, обединяващ съмишленици, които искат да подобрят качеството на въздуха в своите градове.

Проучването „Въздействие на замърсяването на въздуха върху кариерните решения на висококвалифицираните работници в София”, е проведено през 2021 г. от Deloitte. Данните от изследването показват, че замърсеният въздух е една от причините за намалена продуктивност на работното място. Анализът засяга връзката между замърсяването на въздуха и кариерните решения на висококвалифицираните служители в София. Въпреки че проучването се фокусира върху тази група, проблемът засяга жителите на всеки град със замърсен въздух.

В хакатона могат да се регистрират участници без ограничения като местожителство, заемана позиция или възраст на този линк. Крайният срок за записване на индивидуален участник или отбор от пет души е до 22.02.2022 г.

Хакатонът ще се проведе онлайн, а участниците ще бъдат разделени в отбори от 5 души и наставлявани от специалисти с предишен опит в областта. Времето, с което ще разполагат отборите, за да подготвят своите идеи и да ги представят пред специално жури, състоящо се от представители на Clean Air Fund, „Зелена София“, MOVE.BG, VMWare и „За Земята“, ще бъде 4 часа.

Отборите, които заемат първите три места, ще получат специални награди - електрически тротинетки, ваучери за аудиокниги, ваучери за наемане на електрически скутери и др.

Повече за хакатона можете да намерите тук.

Clean Air Fund e организация, която работи в световен мащаб по проекти, които целят да помогнат в предоставянето на чист въздух за всички. Clean Air Fund подкрепя инициативи за създаването на политики, кампании и изследвания за чист въздух.

Коментари към новината

Още новини от Общество