Новини от област Стара Загора и България

Жребий определи кой остава в съкратения състав на КЕВР

Жребий определи кой остава в съкратения състав на КЕВР
Divident.€U Divident.€U

На извънредно заседание днес парламентарната комисия по енергетика проведе жребий, който да определи кои от 9-те членове на КЕВР да бъдат освободени, след като в Държавен вестник излезе публикацията с решението на депутатите състава й да бъде от 5 члена.

Жребият остави като член на комисията Александър Йорданов, излъчен от разпадналата се вече коалиция "Обединени патриоти" и извади от нея инж. Георги Златев, който е от Стара Загора и беше дългогодишен директор на "Брикел" АД - Гълъбово. Прекратени са мандатите на Георги Добрев, член на КЕВР със стаж в областта на икономиката, както и на Ремзи Осман, член на Комисията с юридически стаж.

Позициите си запазиха представителят на БСП Димитър Кочков и Пенка Трендафилова от "Воля".

За местата на председателя на комисията Иван Иванов и на комисаря по енергетика Евгения Харитонова предстои да се проведе избор, тъй като мандатите им са изтекли още през 2020 година.

Жребият беше проведен в деня, в който КЕВР трябва да излезе с решение за цената на природния газ през февруари. Прогнозите на енергийните специалисти са, че цената на газа ще падне с около 18%.

Утре парламентарната енергийна комисия ще изслуша номинираните от "Продължаваме промяната" за нов председател на КЕВР и за нов член на комисията на мястото на Евгения Харитонова.

За председател на КЕВР номинацията е за зам.-министъра на енергетиката Станислав Тодоров, който е бил мениджър на ТЕЦ "Ей и Ес Марица Изток". За член на комисията ИТН номинират Благой Голубарев, който е работил за Електроразпределение София, преди дружеството да бъде приватизирано.

Коментари към новината

Още новини от Икономика