Новини от област Стара Загора и България

Правителството реши: ТЕЦ "Марица Изток 2" вече няма да финансира футболния "Берое"

876 22/12/2021 20:00 Спорт Стара Загора
Правителството реши: ТЕЦ Марица Изток 2 вече няма да финансира футболния Берое
Divident.€U Divident.€U

Професионалният футболен клуб на "Берое" Стара Загора вече няма да бъде финансиран от ТЕЦ "Марица Изток 2". Това съобщи в личния си профил кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той изрази учудването си, че решението е взето изведнъж и без да бъде уведомена местната власт в община Стара Загора, както и преди да е потърсен нов собственик на клуба.

Как "Берое" ще завърши първенството? Това е основният въпрос, който задава градоначалникът Живко Тодоров. Ето какво точно написа той в профила си във фейсбук:

"Днес са взели решение да спрат финансирането на "Берое". Дори не искам да коментирам дали е правилно или не. Аргументи има и в двете посоки. Но! Не може от днес за днес!

Как ще завърши отборът първенството? Някой помисли ли? Някой уведоми ли местната власт, феновете, даде ли се нормален срок да се потърси нов собственик? Отговорът е НЕ!

"Берое" е емблема на града и беше редно поне да завърши сезона и да се даде достатъчно време за намиране на нов собственик! Явно това е най-големият проблем в държавата!

Коментари към новината

Още новини от Спорт