Новини от област Стара Загора и България

Правителство

Президентът връчи мандата на Кирил Петков, той върна готов проектокабинет

934 11/12/2021 10:37 Политика Власт
Президентът връчи мандата на Кирил Петков, той  върна готов проектокабинет
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Президентът Румен Радев връчи днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, посочен от формацията "Продължаваме промяната" – Кирил Петков.
Той връчи на Петков мандата с думите „На вас се пада отговорността да реформирате порочния властови модел на 12-годишно тоталитарно управление, да се справите с корупцията и беззаконието, неравенството и несправедливостта, да изхвърлите задкулисието от държавата. Като министър Вие се уверихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиете и безотговорността на корупционерите“.
От своя страна Петков върна на президента папката с имената на бъдещите министри.“ Вие започнахте промяната на площада преди месец, а сега е време заедно да довършим работата. Време е след 30 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него“, каза Петков.

Той ще представи официално състава на бъдещото правителство днес от 13 часа в залата на Народното събрание.
След близо месец преговори "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и "Демократична България" одобриха коалиционно споразумение, а лидерите на формациите подписаха документа поотделно, с амбицията за пълен четиригодишен управленски мандат. Има съгласие за структурата и персоналния състав на правителството

Коментари към новината

Още новини от Политика