Новини от област Стара Загора и България

Благотворителна кампания

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" дарява над 2 тона дълготрайни храни на социални организации

3845 10/12/2021 12:54 Общество България
ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 дарява над 2 тона дълготрайни храни на социални организации
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Кампанията събра хранителните продукти на десетки нуждаещи се от регион Стара Загора

Служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще подарят повече от 2000 кг дълготрайни храни и хигиенни материали на 3 социални организации в Стара Загора. Вдъхновени от 5-ти декември – Световния ден на доброволеца и предстоящите Коледни празници, работещите в компанията сами закупиха и сортираха необходимите продукти, за да подпомогнат хората в нужда.

В рамките на две седмици енергетиците от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ събраха 2228 кг. варива, брашно, олио и консервирани храни, които ще бъдат предадени на Социалната кухня при храм Св. Паисий Хилендарски в Стара Загора, която се грижи за десетки самотни възрастни и социално слаби хора, на Кризисен център „Самарянска къща“, в който са настанени жени и деца, жертви на насилие и на Дневния център за хора с ментални увреждания и хронични психични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“, посещаван ежедневно от 20 души.

В инициативата се включиха и служителите на компанията от централния офис в гр. София, които събраха санитарно-хигиенни материали за младежите от “Наблюдавано жилище” при Сдружение “Самаряни”. В него в момента пребивават момчета и момичета, които скоро са напуснали институции за деца и младежи, лишени от родителска грижа и са в процес на адаптация към живота навън - търсене на работа и самостоятелно жилище.
„Инициативата дойде от колегите ни, а ентусиазмът им бе наистина заразен – не само генерираха идеята и активно се включиха в набирането на нужните стоки, но и лично помогнаха за опаковането и превозването им до получателите. Това е истинският дух на доброволчеството - нашите енергетици дават не само електрически, а и заряда на своята воля за добро. Така в празничните дни наред с коледните искри навън ще светят и сърцата на хората в нужда“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър "Комуникации и КСО“ в компанията .

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила почти 5 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.
„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

 

Коментари към новината

Още новини от Общество