Новини от област Стара Загора и България

Отново в училище

20 паралелки в ПГСАГ "Лубор Байер" започнаха присъствено обучение от днес

20 паралелки в ПГСАГ Лубор Байер започнаха присъствено обучение от днес
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Шест паралелки от старозагорската професионална гимназия ще продължат да учат онлайн засега

20 от общо 26 паралелки в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора се завърнаха  отново в класните стаи след месец и половина обучение онлайн.
Последните присъствени занятия в учебното заведение са били на 21 октомври.

В първа смяна днес се обучават общо 11 паралелки, като тестването на учениците е направено от 7,30 до 8 часа, съобщи за Divident.EU директорът на училището – инж. Георги Славов.
Тестовете се направиха в класната стая, след инструктаж от страна на медицинското лице. Средно около 2-3 –ма ученици на всеки 18 имат зелен сертификат. Съгласно правилата, те няма да се тестват.
В паралелките, които днес влязоха в училище са дадени съгласие за тестване от над 50% от учениците.  При учениците до 18 години това съгласие се дава от родителите.

В ПГСАГ „Лубор Байер“ 6 паралелки ще учат онлайн днес, тъй като за тях няма необходимите 50% ученици с декларирано съгласие за тестване. От ръководството на учебното заведение се надяват декларациите от тези паралелки да постъпят през следващите дни.
68% от педагогическия и непедагогическия персонал в училището притежават зелен сертификат. Останалите са тествани според правилата и заповедта на министъра.
„Правилата в момента за присъствено обучение създават безопасна среда в училище. Тестват се ученици, учители. Не допускаме в учебното  заведение да влезе външен човек без зелен сертификат“, казва инж. Славов.
Според него обучението онлайн не дава тези добри резултати в учебния процес в Професионалната гимназия, каквито има при присъственото обучение.

„Учениците в нашето училище работят над много проекти. Когато се прави проект, трябва да има и коментари по различните варианти от страна на учениците“, отбелязва той.
За учениците от горните класове в регион Стара Загора са осигурени тестове за тази седмица. През следващата седмица ще им бъдат доставени нови.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование