Новини от област Стара Загора и България

Коалиция

Корнелия Нинова: Публикуваните имена за министри от БСП не отговарят на истината

1194 02/12/2021 15:03 Политика Власт
Корнелия Нинова: Публикуваните имена за министри от БСП не отговарят на истината
Divident.€U Divident.€U

„Публикуваните имена за министри от БСП в бъдещо коалиционно правителство не отговарят на истината. Нищо от написаното не е вярно“. Това каза на извънредна пресконференция лидерът в оставка и преговарящ от страна на БСП – Корнелия Нинова. Тя подчерта, че посочените в медиите имена не са обсъждани в партията и отрече, че има договорка между четирите партии относно председателското място в 47-то НС. Нинова съобщи също, че не е обсъждано с евентуалните коалиционни партньори тя да бъде първият председател на 47-то НС.

Лидерът на БСП в оставка съобщи, че са останали спорни въпроси в преговорите между четирите партии. Затова очакваме от мандатоносителя „Продължаваме промяната“ да свикат лидерската среща на 4-те партии от евентуалната коалиция, за да се изчистят тези спорни моменти, допълни тя.

ОТ БСП искат да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци, както и с ангажименти относно цена на тока, компенсация на доходите, преодоляване на ковид вълната.
След като получим проект за коалиционно споразумение , в началото на следващата седмица свикваме национален съвет. Едва след подписването ще се говори за имена и постове, обясни Нинова.

Коментари към новината

Още новини от Политика