Новини от област Стара Загора и България

Крадец на метали потроши тръбата за кислорода на онкоболните в УМБАЛ "Киркович"

Крадец на метали потроши тръбата за кислорода на онкоболните в УМБАЛ Киркович
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

34-годишен мъж от Стара Загора е опитал да открадне медната тръба, чрез която се подава кислород към онкологично отделение на УМБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович" в Стара Загора. На 20 ноември Ж.И. минавал покрай сградата на болницата, когато забелязал, че по фасадата й е закрепена неподвижно медна тръба - част от подаващата кислород инсталация на лечебното заведение.

Мъжът решил да открадне тръбата. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повреда на кислородно–подаващата инсталация на болницата.  С действията си мъжът смачкал медната проводна тръба, от която изтекло значително количество кислород - не е ясно колко точно.

Лекарите подали сигнал в полицията, която задържала крадеца. За щастие подаването на кислород към отделението не е било прекъснато, а спаднало само налягането, като пряка опасност за болните е нямало, съобщиха от Районна прокуратура.

Повредата е била отстранена. Обвиняемият Ж.И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 23 ноември 2021 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Той е бил осъждан и преди.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред