Новини от област Стара Загора и България

Мисис България 2021 с първа благотворителна кампания

2017 20/11/2021 22:03 Общество България
Мисис България 2021 с първа благотворителна кампания
Divident.€U Divident.€U

Наскоро избраната Мисис България Universe 2021 Станислава Василева се обединява с претендентките за короната и заедно започват първата си благотворителна кампания. Тя е за 5-годишния Георги-Самуил, който е син на една от участничките в надпреварата. Диагнозата му е детски аутизъм. Малчуганът не разпознава почти никого, не говори, не знае името си, не общува с други деца, не им обръща внимание, не е казвал дори „Мамо…“. Той се нуждае от лечение, логопед, ерготерапия и психолог, за да може да проговори, да бъде здрав и да общува с другите деца. Нужни са и ежедневни терапии и работа с електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера, които за месец струват над 2000 лева. Детето не може да говори и да общува както останалите негови връстници, но се оказва, че има надежда и той да е като тях. За целта трябва да се проведе лечение в чужбина на стойност 150 000 лева, сума, която е непосилна за семейството му. Майка му Ева Марчева копнее да го види да кара колело, да тича, играе и общува с другите деца, но най-вече да чуе гласа му, за да може той да се обърне към нея с „Мамо...“

Докоснати от историята момичетата се обединяват и започват поредица от инициативи в социалните мрежи, които да помогнат на Георги-Самуил. Лора Ангелова, една от тазгодшините участнички дарява средствата от продажбата на книгата си „Пътят към душата“. Примера й последват и радневските поетеси Искра Енева с последните си творби „Безкрайна реалност“ и „Като бриз от морето“ и Димитрина Лимберова с „Камбана“.

Готови да помогнат са и децата на Мисис България Universe 2021 – 11-годишният Теодор и 7-годишният Георги. Те започват да рисуват картини, които майка им продава благотворително чрез профилите си в социалните мрежи. Те нямат обявена стойност и всеки може да дари, колкото прецени за каузата. Желаещите да се включат със закупуване на книги или картини може да го направят в официалните профили на Станислава Василева във Facebook и Instagram, както и с директно дарение на посочената по-долу банкова сметка.

Банкова сметка:

BG 96 CECB 9790 4023 5699 01

Централна кооперативна банка АД

Титуляр на сметката: Силвия Георгиева Георгиева – Пенева

Коментари към новината

Още новини от Общество