Новини от област Стара Загора и България

Общински съветник дари телевизори на болнично отделение, в което лежал с ковид

Общински съветник дари телевизори на болнично отделение, в което лежал с ковид
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Общински съветник от Стара Загора дари телевизори за всички стаи в ковид отделението на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Янко Янков лежал в отделението, болен от ковид и бил впечатлен от скромната обстановка в болничните стаи. Затова, след оздравяването си, Янко Янков закупил телевизори за всички болнични стаи, стойки за закрепването им на стените и антенни усилватели, с които да се хващат каналите на ефирната телевизия. Така, според него, ще се разнообразят тягостните часове в болничните стаи, в които пациентите са осъдени да прекарват дълги денонощия, заключени единствено в страховете си какъв ще бъде изхода от заболяването им.

Янко Янков призова колегите си от Общинския съвет в Стара Загора за повече внимание и отделяне на повече финансови средства за общинското лечебно заведение.

Ето какво написа в профила си във фейсбук Янко Янков:

"Здравейте, приятели! Днес направих още едно дарение за общинската белодробна болница по-известна, като Тубдиспансера. Дарението включва телевизори за всяка стая в Ковид отделението, стойки за стена и цифрови антени с усилватели.
Преди около месец лежах там за лечение от Ковид и успях да видя неща, които отвън, като общински съветник за 6 години не бях видял.

Мен ме е срам, че тази болница е в такова състояние. Въпреки усилията на новия управител Камелия Харачерова и многото подобрения и дарения, състоянието е ужасно. Срам ме е, че едни от най-добрите белодробни доктори в областта, а и не само, както и целият персонал са принудени да работят в такава среда.

Срам ме е, че никой от общинските съветници на Стара Загора не го интересуват реалните проблеми и да бъдат решени, а ходят по телевизиите да дават интервюта как открили правописни грешки в някое предложение и да се надпреварват, на кого декларацията е по-хубава.

Материалната база е в критично състояние. Там комунизмът е жив. Радиаторите са чугунени, леглата русенски с дюшек. Въздухът за болните се мъкне с бутилки до втория етаж на ръце, защото няма инсталация на всички легла. За тоалетните няма да коментирам.
От нехайството, дивия популизъм и злобата в този Общински съвет изтичат едни милиони в нищото, а за истински важните неща не се обръща внимание.

Силно се надявам с новата комисия за управление на дружествата, която създадохме след доста спънки и която вече работи от този месец да променим до края на мандата плачевното състояние на всички 11 общински дружества.

Надявам се с дарените от мен телевизори за всяка стая в Ковид отделението да успея да направя престоя на стотиците болни малко по-лек. Няма нищо по-ужасно да стоиш с маска на устата в празна стая с четири легла. Така си мислиш само за лоши неща след 2 години облъчване по новините и ти идват всякакви черни мисли. Най-добрият лек срещу Ковид е позитивното мислене. Пожелавам бързо оздравяване на всички, които минат през тази болница и нека смъртните случаи са все така едноцифрено число."

Коментари към новината

Още новини от Общество