Новини от област Стара Загора и България

73 проверки и 5 акта за нарушение на ограничителните мерки направи РЗИ - Стара Загора

73 проверки и 5 акта за нарушение на ограничителните мерки направи РЗИ - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Здравните инспектори от РЗИ - Стара Загора извършват засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки в закритите помещения по заповедта на здравния министър за спазване на противоепидемични мерки от 5 август 2021 г.

Обект на проверките са били основни пътни артерии като АМ "Тракия" и АМ "Марица", както и нощни заведения и места с обществено предназначение, които също попадат в обсега на заповедта на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Проверени са 19 заведения за обществено хранене, 16 търговски обекти от рода на хипермаркети, молове, пазари и тържища, 9 нощни заведения. Проверки е имало и в 29 бензиностанции и рейсове на градския транспорт.

При извършените проверки са съставени 5 акта за административни нарушения и неспазване на противоепидемичните мерки в Стара Загора, Чирпан, Гурково и Казанлък.

Във връзка с последната заповед от 21 октомври, с която беше въведено изискването за "зелен сертификат", са извършени 6 проверки на големи търговски вериги, съвместно с ОД на МВР - Стара Загора. Служители на отдел „Държавен здравен контрол“, Дирекция „Обществено здраве“ са извършили 57 самостоятелни проверки за спазване на противоепидемичните мерки в обекти с обществено предназначение на територията на област Стара Загора. При извършения контрол не са установени нарушения.

Коментари към новината

Още новини от Здраве