Новини от област Стара Загора и България

Партньорство

Унгарската компания "Видеотон" търси стартъп компании в Стара Загора

2805 26/10/2021 16:26 Икономика Бизнес
Унгарската компания Видеотон търси стартъп компании в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Интересът е към компании в областта на роботостроенето и автоматизацията

Висшият мениджмънт на „Видеотон – Унгария“ търси стартъп компании в областта на роботиката и автоматизацията в регион Стара Загора. Тази година „Видеотон“ отбелязва 22 години от приватизацията на ДЗУ.
Интересът на унгарската компания е насочен към партньорство с възможност за финансиране на стартъп проекти, както в Стара Загора и региона, така и в национален мащаб.
„Компанията ни има програма за закупуване на фирми в ЕС . Желанието и е да влезе като съсобственик в стартъп компании в Стара Загора и страната, да закупи съответната фирма или да сключи договори с нея. Не става въпрос за изградена, мощна фирма, а за малки компании.

Целта е да се изпълняват по-бързо важни поръчки “, обясни изпълнителният директор на „Видеотон България“- инж. Сашо Съйков.
Имаме много висок процент производства, в които преобладава ръчния труд. Затова търсим автоматизация, облекчени ускорения, предвид това че работната ръка става все по-трудна за наемане, поясни изпълнителният директор на „Видеотон България“.
В бившия електронен гигант ДЗУ в Стара Загора в момента се изработват ключове, превключватели, платки, пластмасови детайли.

Интересът от страна на унгарската компания ни накара да се опитаме да съберем пълна информация за подобни стартъп компании в региона, интересът към които става все по-голям, казва Олег Стоилов, председател на ТПП – Стара Загора.
Стартъп компаниите могат да изпратят на пощата на ТПП – Стара Загора кратка информация в свободна форма, с посочване на: предмета на дейност; региони, в които развиват или имат намерение да развиват дейността си; контакти за връзка. Подобен интерес към такива  малки фирми  е проявен и от други компании от Гърция, Турция и други страни. Той е насочен към  различни сфери – ВЕИ, парфюмерия и козметика, мебелната индустрия.

Търговско-промишлена палата Стара Загора ще използва своят опит, контакти и експертиза, включително и като член на Enterprise Europe Network – най-голямата бизнес подкрепяща европейска мрежа, за да съдейства комплексно, включително и за установяване и развиване на полезни партньорства, съобщават от там.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика