Новини от област Стара Загора и България

Посланикът на Алжир гостува на Казанлък в последните дни от мандата си

466 22/10/2021 12:31 Общество България
Посланикът на Алжир гостува на Казанлък в последните дни от мандата си
Divident.€U Divident.€U

На среща в общината посланикът обсъди с кмета Галина Стоянова сферите на сътрудничество

Посланикът на Алжир Н.Пр. Латифа Беназза посети Казанлък преди изтичането на мандата и в края на месеца. Тя се срещна с кмета Галина Стоянова. На срещата бяха обсъдени сферите на сътрудничество.
„Бях топло приета не само от институциите, но и от хората в България.“, призна Н.Пр. за изминалите над шест години у нас. България се превърна в моя втора родина.“, каза госпожа Беназза.

Кметът Галина Стоянова изказа признателност за предприетите съвместни стъпки за побратимяването с алжирския град на розите Блида. Тя благодари: „За изпълнения със смисъл Ваш мандат като посланик на Алжир у нас!“.
Дамите коментираха конкретни сфери, в които сътрудничеството между двата града може да се задълбочи: преработвателна промишленост, козметичната индустрия, семейния туризъм, художествени занаяти и др. „Дано имаме възможност да говорим за конкретни планове и проекти!“, пожела Галина Стоянова. „Казанлък е хубав регион, с голям икономически потенциал. Има много неща, които можем да правим съвместно.“, увери Н.Пр. Латифа Беназза. Двете дами си обещаха сърдечното приятелство да продължи.

Кметът на Казанлък подари един от символите на града – розата, а в благодарствен адрес изрази дълбока признателност за усилията на Н.Пр. Латифа Беназза за постигането на дружбата с Блида: „Вашият ентусиазъм, широка усмивка и сърдечност доведоха до разширяване на контактите и прерастване на побратимяването между Казанлък и Блида на областно ниво. През есента на 2018 година стана факт подписването на договор за побратимяване между окръг Блида и област Стара Загора.“, посочва Галина Стоянова.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество