Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Иван Гешев се срещна с родителите на момичетата от катастрофата

Divident.€U Divident.€U

Главният прокурор Иван Гешев се срещна днес в Стара Загора с родителите на трите момичета, които пострадаха при тежката катастрофа на кръговото движение до Кауфланд Бедечка в началото на октомври. Срещата беше около час преди началото на съдебното заседание за промяна на мярката „домешан арест“ в „задържане под стража“ за 18-годишния водач, извършил катастрофата, която поиска преди няколко старозагорската прокуратура.

Заедно с Гешев на срещата с родителите са присъствали и наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, както и прокурорите ще пледират промяната на мярката.

„От мое име и от името на колегите уверих родителите на пострадалите момичета, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна и че не трябва да има никакви съмнения за някакви влияния от местен характер върху разследването“, увери Иван Гешев.

Главният прокурор обяснил на родитлите, че делото е поставено под специален надзор от Апелативна прокуратура Пловдив и се надява то да бъде изпратено с предложение за специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

„Поздравих колегите, защото те са си свършили перфектно работата. Няма да коментирам институциите, но прокуратурата е била уведомена за случая 15 часа след произшествието и то по телефона. След този момент незабавно се е задействал колегата, който е бил дежурен, и е свършил идеална работа“, подчерта Иван Гешев.

Предстои да бъде направена проверка на различните версии за инцидента и дали има нарушения със свързани лица извън прокуратурата, които биха представлявали предмет на престъпление.

"От 1 година сме внесли експертни предложения в НС за повишаване на казанаията при ПТП. В кои случаи да се квалифицират като умишлени престъпления с причинена смърт. Това са важните проблеми. Надявам се, че в следващото НС ще има хора, които ще се интересуват от проблемите на хората", каза още Иван Гешев.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред