Новини от област Стара Загора и България

Халил Летифов отново е водач на листата на ДПС в Стара Загора

Халил Летифов отново е водач на листата на ДПС в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

ДПС регистрира кандидат-депутатската си листа в Стара Загора. Водач отново е зам.-председателят на партията Халил Летифов. Листата е почти същата с малки промени надолу по места, предвид че правим трети пореден избор за тази година, коментира Летифов.
Втори в листата на ДПС в регион Стара Загора остава д-р Тунджай Йозтюрк, трети е областният председател на партията Шендоан Халит. На четвърта позиция, на мястото на кмета на Община Гълъбово Николай Тонев, застава зам.-кметът на общината Гюлджан Дурмуш Шакир. На пета позиция отново е Юлия Кехайова.

„По-особеното е, че тези избори ще бъдат 2 в 1. Предизвикателство е машинното гласуване. Убеден съм, че ще бъде направена съответната организация и разяснение на хората“, коментира за divident.eu водачът на листата Летифов.
Той допълни, че и двата избора са изключително важни за ДПС.

„За първи път ДПС издига кандидат за президент. Това, че ние издигаме председателя си Мустафа Карадайъ и човек като Искра Михайлова, който е виден представител на ДПС в европейската институция, показва, че се отнасяме отговорно към тези избори. Президентската институция е важна. Надяваме се чрез тази предизборна кампания и дебата в нея да се върне ролята и значението на институцията президент. Като че ли тази роля беше принизена. Президентът и част от кандидатите не разбират ролята на тази институция, която е замислена и по конституция и от законодателя да бъде медиатор в тежки кризисни времена. Ние сме в политическа криза. ДПС ще даде своя принос на първо място за възстановяване на доверието в президентската институция и в НС. Кризата на доверието води до всички други кризи“, каза Летифов.

На въпрос на Divident. EU дали включването на лидера на партията в президентската надпревара означава, че ДПС иска да участва на всяка цена във властта, зам.-председателят на ДПС отговори: „Всяка партия се стреми към властта. За нас властта не е самоцел“.
На въпрос за участието в изборите на Делян Пеевски като водач на листа, Летифов отбеляза, че Пеевски е бил номиниран за участие и в кандидат- депутатските листи за 45-то и 46-то НС. Тогава е отказал да участва, а сега се е съгласил.

Коментари към новината

Още новини от Политика