Новини от област Стара Загора и България

Делян Пеевски е водач на кандидат-депутатска листа

Делян Пеевски е водач на кандидат-депутатска листа
Divident.€U Divident.€U

Делян Пеевски е водач на листата на ДПС за Великотърновския регион. Втори в листата е зам.председателят на движението Йордан Цонев.Това обяви областният лидер на ДПС във Велико Търново Гюнай Далоолу.
"Това за нас като областна организация на движението е голяма чест. Делян Пеевски беше номиниран от Областния съвет на ДПС. На областно заседание имаше номинации още през 2019 г., за изборите на 4 април и на 11 юли тази година, а последното заседание беше преди седмица. Той избра да се кандидатира от Велико Търново, защото това е духовна и историческа столица, където Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката. Още преди няколко дни каза: "Имам много да говоря!". Той има какво да даде на България и на региона ни. Още миналата година по време на пандемията, той направи крупни дарения в болниците в областта. Не сме парадирали с тези жестове, но това е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуваха. Това е Делян, зад който ДПС стои плътно и го подкрепя", коментира Гюнай Далоолу.
При регистрирането на листата Пеевски и Цонев не бяха в старата столица. Гюнай Далоолу обаче заяви, че през кампанията Пеевски ще е във Велико Търново.

Коментари към новината

Още новини от Политика