Новини от област Стара Загора и България

Автомобилът-убиец и мотоциклета влезли на червено и помлели трима пешеходци

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

16-годишна девойка е със счупен череп и счупен крак с опасност за живота в болницата

Мощен автомобил, марка BMW с водач на 28 години, чуждестранен гражданин, е причинил снощната трагедия на ул. "Генерал Столетов" през ГПЧЕ "Ромен Ролан", при която беше убит мотоциклетист, а спътничката и пешеходци бяха тежко ранени.

Колата се е движила в посока от изток на запад покрай езиковата гимназия "Ромен Ролан". На червен светофар предприема забранен завой наляво, навлизайки забранено в еднопосочната ул. "Цар Иван Шишман". В същото време отново на червено мотоциклет Yamaha с водач на 46 години, навлиза в кръстовището и е пометен от колата.

Мотоциклетистът губи контрол и пада, моторът изхвърча на тротоара и помита трима пешеходци, които стоят и чакат зелен светофар. Водачът на автомобила изоставя колата малко по-надолу по ул. "Иван Шишман" и бяга към парк "5 октомври", където е заловен от граждани и предаден на органите на полицията.

Екипи на спешна помощ отвеждат тримата пострадали и мотоциклетиста в УМБАЛ "Проф.д-р Ст. Киркович", който малко по късно умира. От пешеходците най-пострадало е 16-годишно момиче, което е със счупен череп, счупен крак и други травми, в тежко състояние с опасност за живота. С наранявания по главата и без опасност за живота е приет мъж.

28-годишният водач на BMW-то е бил английски поданик, закупил автомобила наскоро, като в момента на катастрофата не е направил пререгистрацията на придобивката си в КАТ. Тестът му след залавянето му е показал, че е шофирал дрогиран.

Това съобщи на съвместен брифинг началникът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Николай Колев с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Живко Тодоров посочи, че по-късно на сайта на общината ще бъде качен видеозаписът на катастрофата, за да се види колко грубо е бил погазен Закона за движение по пътищата.

Община Стара Загора и полицията ще предприемат редица мерки за повишаване безопасността на улиците в областния град като цивилни полицаи със скрити камери, поставяне на изкуствени неравности по кръстовищата, които да пречат на дрифтаджиите, създаване на комисия, която да обследва и набележи опасните точки в града, на които да бъде поставено видеонаблюдение.

Празничните събития за утрешния 5 октомври - Ден на Стара Загора - се отменят, обяви кметът Живко Тодоров.

Очаквайте още подробности за мерките, които ще предприеме община Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред