Новини от област Стара Загора и България

За изборите на 14 ноември

ПД "Социалдемократи" се присъедини към коалицията на Петков и Василев

ПД Социалдемократи се присъедини към коалицията на Петков и Василев
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Движението подкрепя президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова

Политическа движение „Социалдемократи“ ще се яви на изборите в коалицията „Продължаваме промяната“. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора лидерът на партията Елена Нонева. Засега в коалицията участват 3 партия – „Волт“, „Средна европейска класа“и ПД „Социалдемократи“. Крайният срок за представяне на листите е 9 октомври. Веднага след този срок коалицията ще ги представи пред избирателите, каза Нонева. Тя допълни, че инициативата за присъединяване към „Продължаваме промяната“ е била тяхна. Инициирали са две срещи, на които са представени идейните платформи на партията си. „Това, което доведе до коалиционното споразумение са идеите, които имаме“, каза Елена Нонева.

Тя допълни, че чрез коалицията, ПД Социалдемократи продължава да работи за това, корупцията в страната да бъде сведена до минимум.
„Напомням, че първи Николай Камов през 2007г постави въпроса за наличие на корупция по висшите етажи на властта, след което той беше изключен от коалицията, в която бяхме тогава“, каза лидерът на ПД „Социалдемократи“. От движението се надяват , че Кирил Петков и Асен Василев ще дадат нова визия за развитието на страната.

ПД Социалдемократи подкрепя за президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Партията дава положително оценка за работа на президентската двойка, тъй като тя, според тях е успяла да върне доверието на хората в институцията. „Румен Радев успя да обедини страната и даде началото на всички промени, които настъпиха от лятото на 2020 година. Искаме да кажем, че сме доволни от екипа, който той излъчи за първото и второто служебно правителство. Хората, които работеха в него показаха, че държавата може да се управлява разумно, без емоции, да се търсят отговорност от тези, които се чувстват безнаказани. Партията ще работи за това Радев да бъде избран още на първия тур на изборите.

ПД „Социалдемократи“ ще реализира две законодателни инициативи. Ще работи за промяна в Закона за политическите партии, по-точно в чл.41.
Това е членът, който дава възможност на парламентарните партии да ползват безвъзмездно имущество за своята дейност. „Считаме, че това е крайно несправедливо. Този член трябва да отпадне“, смятат от движението.

Те ще инициират и подписка за отпадане на ал 5 на чл.133, който задължава политическите партии за участие в изборите да представят минимум 2500 подписа в подкрепа на партията си. „Всяка една партия, която е регистрирана и има съответните документи, не е необходимо да събира подписи, защото те с нищо не доказват, че тези хора действията и. Показател за това са единствено изборните резултати“, коментира Елена Нонева.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика