Новини от област Стара Загора и България

Злато в Стара Загора за олимпийската ни медалистка по стрелба Антоанета Костадинова

861 27/09/2021 10:00 Спорт Стара Загора
Злато в Стара Загора за олимпийската ни медалистка по стрелба Антоанета Костадинова
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Старозагорските стрелци от КСС "Августа 1992" спечелиха два бронзови медала

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова стана шампион при жените на проведеното в Стара Загора през почивните дни Държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет. Състезателката на търговищкия "Светкавица" постигна резултат от 592 точки, с което заслужи първото място и златния медал при жените.

"Резултатът на Антоанета Костадинова е на 2 точки под световния рекорд, а такива резултати не се стрелят всеки ден", коментира след състезанието треньорът по спортна стрелба и председател на КСС "Августа 1992" - Стара Загора Георги Кочеренко. "Антоанета не подценява нито едно състезание, прави ѝ чест, че взема участие в държавните първенства, които много от предишните шампиони започнаха да пренебрегват, след като постигнаха международни успехи", посочи той.

Сребърния медал при жените също отпътува за Търговище заедно с Мирослава Минчева, която се класира на второ място с резултат 580 точки. Бронзова медалистка с резултат 574 точки стана Ирина Танова от АП "Спорт".

Два бронзови медала при момичетата и девойките завоюваха състезателките на КСС "Августа 1992" - Стара Загора Мария Атанасова и Невена Иванова. "Те спокойно можеха да бъдат и златни медалистки, в своите категории, но не им достигна може би опит", коментира след награждаването техният треньор Георги Кочеренко. Според него Стара Загора е можела да има още един златен медал при момчетата в лицето на Мартин Станчев, който е останал на четвърто място.

Призьорките бяха наградени от зам.-кмета на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя връчи на Антоанета Костадинова специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон и трите тома на книгата "Шампионите разказват" с пожелание за успешно представяне на финала за световната купа във Вроцлав в началото на месец ноември.

В надпреварата участваха близо 100 състезатели от 15 клуба. Надпреварата се проведе на стрелбищен комплекс "Лозенец".

Коментари към новината

Още новини от Спорт