Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Улично барбекю подпали каравана и 3 автомобила в кв. "Железник"

Улично барбекю подпали каравана и 3 автомобила в кв. Железник
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Пожар в каравана, пред която са приготвяли барбекю на улицата в центъра на старозагорския квартал "Железник", изпепели три автомобила, паркирани в близост.

Вчера около 15 часа на улица "Загорка" близо до Блок 18 и оградата на кварталното училище "Железник", собственик на каравана е започнал да прави барбекю. Внезапно възникнал пожар, който бързо обхванал барбекюто и се прехвърлил върху караваната. Огънят обхванал паркиран в близост автомобил.

Свидетели на пожара подали сигнал до 112. От кратко видео в социалните мрежи се вижда, че докато пристига пожарния автомобил в мястото на пожара избухва взрив.

Пристигналият екип от четирима огнеборци от РСПБЗН Стара Загора успява да загаси пожара. Пламъците обаче са унищожили паркирани наблизо 3 автомобила, които са изгорели до неузнаваемост. За щастие наблизо не е имало хора и никой не е пострадал.

По случая има образувано дознание, което разследва причините за пожара. Едната версия е, че пламъците са тръгнали от неизправна газова бутилка с котлон, с която барбекю майсторът е пекал риба. Другата версия е, че пламъците са обхванали автомобил с газова уредба, която се е взривила и е подпалила другите два автомобила. Караваната също е напълно изгоряла.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред